Премини към основното съдържание

град Гоце Делчев

Гоце Делчев се намира в югоизточното подножие на Среден Пирин, в Гоцеделчевската котловина. Намира се на около 200 километра от столицата – София и на 97 километра от областния център Благоевград. Центърът на града се намира на 545 m надморска височина. Гоцеделчевската котловина се характеризира с континентално-средиземноморски тип климат. Валежите са предимно от дъжд през ранната пролет и късната есен с изразен ноемврийско-декемврийски максимум, лятото е горещо с редки превалявания. Зимата са възможни температурни инверсии. Градът е разположен на двата бряга на Неврокопската река (наричана още Градската река), приток на река Места, което тече на 3 километра от града.

Петима младежи пострадаха при катастрофа тази нощ

Петима младежи пострадаха при катастрофа тази нощ, като инцидентът се случи край Гоце Делчев.

Девет ученици ще заемат своите „работни позиции" в Общинската администрация в Гоце Делчев

Девет ученици от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев" ще заемат своите „работни позиции".

Откриха паметна плоча в Гоце Делчев

Откриха паметна плоча пред родната къща на известния неврокопски учен проф. Георги Ангушев, като кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и преподавателят в Софийския университет „Св.

Национално състезание по познания за исляма се проведе днес

Днес Районно мюфтийство - Благоевград беше домакин на Национално състезание по познания за исляма.

Каруца предизвика катастрофа

Каруца предизвика катастрофа.

Мъртво пиян шофьор блъсна дете

Мъртво пиян шофьор блъсна дете с велосипед. Това се случи посред бял ден, като инцидентът е станал н 4 септември към 11.20 часа.

Шивачки от Гоце Делчев ще ходят на работа с колело

Работещи в най-голямата шивашка фирма в региона на Гоце Делчев имат възможност да идват на работа с велосипед, който е подарен от работодателя.

Блъснаха две пешеходки в Гоце Делчев

Две пешеходки пострадаха в Гоце Делчев заради препускащи с бясна скорост шофьори, като на 26 август около 17.30 часа в района на кръстовище, образувано от булевард"Гоце Делчев" и ул."П.Яворов", ле

Боровинките през тази година поскъпнаха

На днешния пазарен ден в град Гоце Делчев черните боровинки се продават с един лев по-скъпо в сравнение с миналото лято, като за килограм от търсения горски плод берачи и търговци искат 9 лева.