Премини към основното съдържание

В Благоевград имаше "Пътуващо лятно кино"

В Благоевград имаше "Пътуващо лятно кино" сн: dariknews.bg

Хиляди жители и гости на Благоевград изпълниха площад „Македония” в Благоевград , за да станат част от инициативата  на БНТ 1-„Пътуващо лятно кино” подкрепена от община Благоевград.

Точно в 21.00 часа настана тишина и започнаха първите кадри от българския филм „Кецове” на режисьорите Иван Владимиров и Валери Йорданов, сценарий Валери Йорданов и оператор Рали Ралчев.

Историята на  шестимата младежи, решили да избягат от проблемите на тих плаж грабна зрителите, а много от тях се припознаха в историите им. Героите на Филип Аврамов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Васил Драганов, Ина Николова, Иво Аръков намират спасение за своите проблеми в един залив. Той ги събира и им дава нова надежда за живота.С историята, надежда намериха и благоевградчани, които дадоха своите положителни оценки не само за филма, но и за организаторите на събитието- Община Благоевград и БНТ 1.

Най- малките жители и гости на областния център на Пиринско също се забавляваха с „Пътуваща лятна библиотека”, която бе подредена на площадното пространство . На един величествен стол бяха експонирани книги с приказки и истории. Децата имаха възможност да заменят книга и да оставят послание за следващия й читател. За да получат своята нова, малчуганите трябваше да прочетат откъс от нея, да рецитират стихотворения или да изпеят песен. Повечето участници в предизвикателството се спряха на четенето.

Източник: dariknews.bg