Премини към основното съдържание

Ученици от благоевград спечелиха награди от световно състезание по английски език

Ученици от благоевград спечелиха награди от световно състезание по английски език сн: az-moga-angliiski.com

Ученици от Езикова гимназия - Благоевград участваха на световно състезание по английски език в Куала Лумпур. Те се представиха брилянтно. Нашите участници в състезанието World Scholar’s Cup участваха в изключително трудното състезание (с повече от 400 отбора и 1300 участници от целия свят).

С помощта на много хора от България и Европа учениците успяха да съберат нужната им сума, за да отпътуват за Куала Лумпур, за да участват в престижния състезателен форум по английски език. През последните 3 години показахме, че учениците от Езикова гимназия “Акад. Л. Стоянов”, Благоевград могат да се състезават наред с най-добрите ученици в света и да се представят на ниво. Ето и наградените:

Веселина Балабанова: 1во индивидуално място сред всички участници от Европа, както и топ 1% индивидуално представяне на дебати и есета в света

Цветелина Терзиева, Мариета Милушева, Стефани Чобанова, Росана Петкова и Веселина Балабанова заеха призовите 5 места от топ 10 участници в Европа

Мариета Милушева и Цветелина Терзиева получиха специална награда DaVinci за общо представяне във всички области на състезанието (есета, тестове, дебати)

Отборът на Стефани Чобанова, Росана Петкова и Георги Георгиев: топ 1% на отборния тест в света, 3-о място сред европейските отбори. Те също така се квалифицираха за престижния Турнир на шампионите в университета Yale, САЩ за втора поредна година.

Що се отнася до забавна награда, отборът на Марио Матеев (състоящ се от участници в WSC от различни страни) спечели първо място в социализиращото предизвикателство Scholar’s Scavenge.

Източник: struma.com