Премини към основното съдържание

Свириха класически произведения в Разлог

Свириха класически произведения в Разлог сн: dariknews.bg

Класически произведения на Бах, Моцарт, Щраус, Ференц Лист и Верди звучаха в Разлог на финалния концерт на Лятната академия за изкуство „Огънят на Орфей”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Разлог.

Кметът на Разлог Красимир Герчев награди всички преподаватели и пожела много творчески успехи на участниците в академията.

Публиката бе силно впечатлена от оперното изпълнение по време на гала концерта на талантите в Разлог. Сопраното Миряна Бурназ от Македония изпълни Ария на Норина из оп. „Дон Паскуале” на Гаетано Доницети. Последва изпълнение на баса Дарко Тодоровски, който изпълни Ария на Филип из оп. „Дон Карлос”, Джузепе Верди.

Таланти от 10 държави изпълниха на пиано, цигулка, виолончело, кларнет и цугтромбон откъси от произведенията на едни от най-великите композитори. На голям международен интерес се радваха всички майсторски класове по време на Лятната академия за изкуство в Разлог.

Между тях се отличиха класът по виолончело с преподавател - професорът от Консерваторията във Виена Георг Баич, който събра ученици от Корея, Италия, Австрия и Сърбия, както и класът на Наташа Миркович, в който взеха участие таланти от Холандия, Швейцария, Русия и България, между които и Илия Пукнев от Горно Драглище, Стефан Самарджиев с корени от Бачево и Каталина Пашкулова от Баня.

Концертът завърши с изпълнение на „Леле Яно” на Георги Златев Черкин  от вокалния клас на Лилия Илиева.;

Източник: dariknews.bg