Премини към основното съдържание

Сланината не е патентована

Сланината не е патентована сн: cache2.24chasa.bg

Няма нито една запазена марка в Патентното ведомство, която да включва думата сланина. Това установи репортерска проверка в дните. Това се случва когато тежкото червено вино и мезетата са неотменна част от празничните ни трапези.

Клането на домашното прасе и деликатесите, които се приготвят от него, пък са ритуал, който събира около масата роднини, приятели и съседи.

Почти всички месни продукти са удостоени с честта да имат своя запазена марка в Патентното ведомство.

Сланината е една от малкото, към която обаче производители и търговци са проявили пренебрежение.

Виновникът за това със сигурност не е премиерът Бойко Борисов, който наскоро призова да не се яде сланина, защото вреди на здравето.

Малко по-късно се поправи, като призна, че самият той обича да опитва от домашната сланина, която му пращал бащата на негов приятел от Гоце Делчев.

Подозренията на гоцеделчевци паднаха върху Даме Стойков, председател на Обединени спортни клубове “Локомотив” София.

Той е носител на десетки отличия от европейски и световни първенства по джудо и самбо. За него се говори, че е близък на премиера още от активните му състезателни години.

Основният заподозрян обаче отрече този слух.

“Баща ми вече е на възраст. От няколко години има и здравословен проблем и се отказа да гледа прасета. Може пък някой активист на ГЕРБ от Гоце Делчев да праща подаръците”, загадъчно каза спортният шеф на червено-черните.

Независимо кой е мистериозният бай Иван от Гоце Делчев, дори и той не е патентовал името на това мезе, от което впечатлен е останал премиерът. Така че засега то остава за свободно общонародно ползване от всички търговци и производители.

Източник: 24chasa.bg