Премини към основното съдържание

Ще ремонтират улица в Банско

Ще ремонтират улица в Банско сн: dariknews.bg

Кметът на Банско Георги Икономов подписа договор за реализация на втория етап от изграждането на емблематичната улица „Гоце Делчев” в курортния град, Улицата обхваща района между ул. „Отец Паисий” и ул. „Христо Чернопеев”.

Стойността на сключения договор е 1 393 млн. лева, като избраната фирма изпълнител Обединение „Обнова 2015” трябва да завърши строително-ремонтните дейности в срок от 150 календарни дни, съобщават от пресцентъра на община Банско.

Улица „Гоце Делчев” е знакова за града, тъй като, въпреки дългогодишните искания на живущите, досега не е била асфалтирана. Ръководството на общината даде ход на нейното изграждане като пешеходна зона с художествено-етнографско оформление, включващо каменна настилка, декоративна вада и кътове за отдих.

По протежение на цялата улица се подменя водопровода и канализацията, а висящите кабели от далекосъобщителните и електроснабдителни мрежи, ще бъдат свалени в изградените за целта колектори.

Напреднал е първият етап от изграждането на улицата, започващ от пл. „24 май” до ул. „Христо Чернопеев”, като вече е направена значителна част от инфраструктурата. Предстои да бъде избран изпълнител и за оставащия най-малък участък.

Източник: dariknews.bg