Премини към основното съдържание

Разлог вече е с обновен стадион

Разлог вече е с обновен стадион сн: c1.24chasa.bg

Един от най-добрите стадиони в Югозападна България е този в Разлог. Той ще бъде официално открит на 6 август, като това съобщиха от общинската администрация.

Денят ще бъде превърнат в празник за града с демонстрация на спортните клубове и концерт на поп изпълнителката Михаела Филева.

Модернизираното спортно съоръжение, което се ползва от втородивизионния "Пирин", е едно от най-добрите в Югозападна България и дава повод за гордост и самочувствие както на спортните клубове от община Разлог, така и на местното население.

Направен е ремонт и реновация на съществуващите сгради, изградени са нови парапети и огради, реновирани са трибуните. Те са разделени според изискванията на две зони - места за гости и такива за домакини, със съответната буферна зона между тях. Монтирани са нови пластмасови седалки с облегалки в зелено и оранжево, с които е изписано "Разлог". Капацитетът на стадиона е 6000 седящи места. Изградена е козирката над трибуните и е монтирано видео табло. Изградено е ново помощно тренировъчно игрище за целогодишно използване с подходяща настилка от изкуствена трева и осветление.

Ремонтираните три сгради - съблекални и помещения за треньори, медицински кабинет и съблекалня за съдии, помощно помещение, имат също изцяло нов вид. Създадена е достъпна среда за хора в неравностойно положение, като местата за инвалиди са пред трибуните, а достъпът до тях се осигурява от централния вход на стадиона, по съществуваща асфалтирана алея.

Източник: 24chasa.bg