Премини към основното съдържание

Пролетното почистване в община Гоце Делчев започва

Пролетното почистване в община Гоце Делчев започва сн: dariknews.bg

Традиционното пролетно почистване в община Гоце Делчев тази година ще се проведе между 11 и 22 април. Кампанията ще бъде с мотото „Мисията не е невъзможна“, като от общината ще осигурят полиетиленови торби и ръкавици на всички, които се включат в традиционната кампания по пролетното почистване. Във всяко населено място жителите могат да се обръщат към кметовете и кметските наместници за снабдяване с чували и ръкавици, както и за помощ при извозването на събраните отпадъци.

Всички, които и тази година ще подкрепят инициативата за почистване на общината е добре да спазват няколко основни правила: всички събрани битови отпадъци да бъдат изхвърлени в съдовете за смет, а когато те се запълнят да се използват чували, които след това да се поставят на удобно за извозване място; кастренето и орязването на клони да не се извършва безконтролно - подайте сигнал в Община Гоце Делчев предварително къде се налага това; изрязаните клони трябва да се събират на подходящи и удобни за извозване места.

Община Гоце Делчев има възможност да извози събраните по време на почистването отпадъци, като за целта е необходимо да се сигнализира на телефон 0888 006 080.

От Общината съобщиха, че и тази година ще спази традицията, като най-активните в почистването ще получат парични награди.

Източник: dariknews.bg