Премини към основното съдържание

Пирин не можа да бие Левски

Пирин не можа да бие Левски сн: bnr.bg

Отборите на "Левски" и "Пирин" завършиха 0:0 в последния мач от 7-ия кръг на "А" футболната ни група, като новакът от Благоевград изпусна дузпа в 84-тата минута. Тя беше изпълнена от бразилския полузащитник с български паспорт и бивш български национал Маркиньос.

През първото полувреме домакините бяха по-активният отбор, но срещаха добре организираната защита на гостите от Благоевград, които понякога се защищаваха с десет души в собствената половина, и опасните положения и пред двамата вратари на практика липсваха. Футболистите на "Левски" разчитаха предимно на центрирания и така се стигна до 45-ата минута, когато Роман Прохазка центрира остро от десния фланг. Вратарят на пиринци Красимир Костов излезе и боксира топката с плонж, но се сблъска с Мигел Бедоя и остана да лежи на земята. Наложи се лекарски екип да влезе на терена, а Красимир Костов продължи мача с тампони в носа.

В 56-ата минута на практика бе първото чисто положение за домакините  Мигел Бедоя подаде към Роман Прохазка, който влизаше на скорост, но малко преди Прохазка да нанесе удар топката отскочи от неравност и ударът на словака бе спасен от Красимир Костов. В 84-тата минута Маркиньос с отличен пас изведе влезлия като резерва Мартин Тошев сам срещу вратаря на домакините Боян Йоргачевич, който плонжира в краката на Тошев и го събори на земята. Без колебание главният съдия Волен Чинков отсъди дузпа. Зад топката застана Маркиньос, бразилецът стреля силно в долния ляв ъгъл, но Боян Йоргачевич плонжира и спаси. А в добавеното време Тони Тасев проби по левия фланг, излезе сам срещу Боян Йоргачевич, но стреля над напречната греда и така мачът "Левски"  "Пирин" завърши без голове.

Източник: bnr.bg