Премини към основното съдържание

Откриха международна изложба в Благоевград

Откриха международна изложба в Благоевград сн: dariknews.bg

Благоевград отново става център на съвременното изкуство, което ще бъде събрано в Градска художествена галерия, като международната изложба, озаглавена „Хабитат”, е организирана от известния български художник Сашо Стоицов. Нейното официално откриване беше в сряда, 25 ноември, от 18:00 часа в галерията, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Фотографиите, избрани за експозицията, са дело на Красимира Серафимова, Галя Йотова, Мичико Макино от Япония, Негар Ягмаян от Иран, Сантяго Серано от Еквадор, Евгения Максимова и Надежда Павлова, която е и куратор на изложбата.

Всяка отделна серия композиции носи характерен дух и име. Надежда Павлова е заложила на серията „Портали”, която е нейният последен проект.

Жители и гости на областния център ще имат възможност да станат част от голямото разнообразие от цветове, автори и картини в обновената Градска художествена галерия.

Те ще могат да видят „Вчера, днес, утре” на Галя Йотова, „Хабитат- теория на хаоса 1 и 2” на Красимира Серафимова, „Tokyo Kingyo” на Мичико Макино от Япония, „Тя като натюрморт” на Негар Ягмаян от Иран, „Цирк” на Сянтаго Серано от Еквадор и „Асоциирана носталгия” на Евгения Максимова.

Източник: dariknews.bg