Премини към основното съдържание

Откриха Мелничен комбинат в Симитли

Откриха Мелничен комбинат в Симитли сн: standartnews.com

С тържествен водосвет на Неврокопския митрополит Серафим бе даден старт на дейността на голям мелничен комплекс в Симитли, като десетки приятели и гости на собствениците Павел и Николай Стоименови уважиха откриването на Мелничния комбинат, който е на стойност над 5 млн. лева.

Кметът Апостол Апостолов, който подкрепи начинанието на инвеститорите за строеж на съоръжението, също уважи празника. В момента във фуражния комплекс "Симит" текат двучасови проби за мелене на царевица.

Комплексът на братята бизнесмени е сред най-съвременните на Балканския полуостров. Повечето от продукцията ще се изнася в съседните на България страни – в Македония и Гърция, но ще се зарежда и родният пазар. Стоименови са едни от най-големите земеделски производители у нас. Те са сред 10-те крупни земеделци в страната. До момента двамата братя ръководят фирма, която обработва над 70 хил. декара земя и има оборот от около 20 милиона лева. Мелничният комбинат е построен по Програма за развитие на селските райони.

Приключи първият етап от строителството, като предстои да бъде построена модерна мелница. Тя ще произвежда по 5 тона брашно на час, ще бъдат разкрити и над 20 работни места в комбината. Фуражен комплекс „Симит" е с най-добрата техника и апаратура в света, внос от Америка и Испания.

Източник: standartnews.com