Премини към основното съдържание

Официално откриха футболния турнир за деца

Официално откриха футболния турнир за деца сн: dariknews.bg

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов официално откри третото издание на международния футболен турнир за деца, съобщиха от пресцентъра на Общината в града.

В шествието, което тръгна от сградата на Съдебната палата и стигна до пл. „Македония“, се включиха всички 300 деца от 16-те отбора, участващи в спортното събитие. Малчуганите бяха предвождани от мажорен състав и Биг бенд - Благоевград.

„Като гледам тези напористи млади футболисти, аз съм сигурен, че след години, когато ги виждаме като вече големи звезди, ще си казваме – това момче го видяхме още на турнира в Благоевград. Защото истината е, че колкото и да са големи звездите, те си приличат по едно - и те са били деца като вас, и те като вас са искали да станат звезди. Някои от тях са го искали повече и с повече постоянство. Слушайте треньорите, пожелавам ви успех в турнира и победа. Много е важно да победиш, но още по-важно е да чувстваш уважение към съперника, също толкова важно е да се научите на феърпей”, заяви градоначалникът на Благоевград преди началото на подготвения празничен концерт на площад “Македония".

В третия международен футболен турнир „Купите на Община Благоевград“ участват отборите на ПФК„Левски”, ПФК „Цървена звезда”, ПФК „Ботев”- Пловдив и ПФК „Вардар“ – Скопие, ОФК„Пирин”и ФК „Пирин 2001“, „Славия”, „Войводина”- Нови Сад от Сърбия, „Тампа Брашов” от Румъния.

При по-големите, в една група ще бъдат отборите на ПФК„Левски”, ПФК „Цървена звезда”, ПФК „Ботев”- Пловдив и ПФК „Вардар“ – Скопие. В другата група, освен домакините от ОФК„Пирин”, още са „Славия”, „Войводина”- Нови Сад от Сърбия, „Тампа Брашов” от Румъния, които взимат участие за първи път. При по-малките, родените през 2004 година, жребият е огледален. Домакините ще бъдат представени от другата детска школа в областния център – ФК „Пирин 2001“.

Турнирът е насочен към деца, родени 2003 г. и 2004 г. и е включен в календара на Българския футболен съюз. Официалното му закриване и връчването на почетните награди „Купите на Община Благоевград“ ще се състои на 5-ти септември.

Източник: dariknews.bg