Премини към основното съдържание

Нов вратар ще пази вратата на Септември Симитли

Нов вратар ще пази вратата на Септември Симитли  сн: struma.com

Вратар, който е обиколил световните медии с нагло поведение срещу съотборник ,ще пази на вратата на Септември Симитли. Бившият страж на Пирин ГД Абди Абдиков се превърна в световна сензация. Това се случи след като през април 2013 година получи абсурден червен картон при загубата на тима си с 1:5 от "Черно море". 25-ата минута Абдиков удари шамар на съотборника си Атанас Фиданин. Съдията Димитър Андреев не се поколеба и показа червен картон на вратаря. Това е много рядък случай в съдийството и едва ли са много ситуациите, когато футболист е изгонен от игра за удар срещу съотборник.

Информацията за червения картон на Абдиков обиколи всички световни медии. Сръбското издание “Курир” дори преувеличи и написа, че вратарят на "Пирин" е нокаутирал съотборника си. Уважаваното френско спортно издание “Екип” също отразява ситуацията. Даже в страни като Индонезия, които не са известни със силен футбол, обърнаха внимание на куриозния червен картон на Абди Абдиков. За провинението си Абдиков бе наказан 4 мача и глобен с 1000 лева от БФС, а ръководството на Пирин го извади от състава.

От вчера Абкидов се присъедини към Септември и вече тренира с останалите в отбора. Друг бивш футболист на Пирин ГД Марио Близнаков отказа в последния момент да подсили тима от Симитли. В четвъртък изпълнителния директор Методи Стойнев ще картотекира футболистите, а в петък отбора потегля за Стара Загора, където го очаква Верея, за първи мач от новия шампионат на Б група.

Източник: struma.com