Премини към основното съдържание

Народно читалище „Никола Й.Вапцаров - 1866” отпразнува деня на музиката и поезията

Народно читалище „Никола Й.Вапцаров - 1866”  отпразнува деня на музиката и поезията сн: dariknews.bg

По повод деня на музиката и поезията, който бе отбелязан на 1 октомври Председателят на Народно читалище „Никола Й.Вапцаров - 1866” – Благоевград събра творческия екип на читалището. Това са художествени ръководители и преподаватели в Детската музикална школа, за да открият новия творчески сезон. Това съобщиха от читалището.

На срещата Васил Новоселски очерта насоките на творческите задачи за следващата година, когато читалището навършва 150 години от своето основаване и всички по-големи събития ще минат под егидата на този юбилей.

Кулминацията на честването се предвижда за ноември 2016 г., като централните прояви ще бъдат Научна конференция на тема – „Ролята на читалищата в културния живот на България” и тържествен концерт-спектакъл, с участието на всички състави от читалището и гост-изпълнители.

По повод деня на възрастните хора, който също бе отбелязан вчера, Васил Новоселски лично посети Дом за стари хора „Св. Мина” в кв. Струмско и Пенсионерски клуб в кв. „Еленово”. В събитието при пенсионерския клуб участваха Читалищни състави, деца от детската градина в квартала и творци – членове на клуба.

Източник: dariknews.bg