Премини към основното съдържание

Избраха нов ректор на Югозападния университет „Неофит Рилски“

Избраха нов ректор на Югозападния университет „Неофит Рилски“ сн: dariknews.bg

Със 275 гласа "за" от общо 303 гласували членове на Общото събрание на Университета в Благоевград, избраха доц. д-р Борислав Юруков за ректор на Югозападния университет „Неофит Рилски“ за периода 2015-2019 г., съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

Той благодари сърдечно на всички свои колеги за доверието и сподели, че е наясно с голямата отговорност да бъде ректор на най-големия университет в Югозападна България, както и че ще работи с всички сили за утвърждаването на университета като водеща културна, образователна и научна институция на световно ниво.

Административният опит  на доц. д-р Борислав Юруков включва и два четиригодишни мандата като декан на Природо-математическия факултет при Югозападния университет и зам.-ректор по научноизследователската дейност в екипа на проф. д.н. Иван Мирчев. Член е на Факултетния съвет на Природо-Математическия факултет и Академическия съвет на Университета. Освен това е бил и ръководител на катедра „Информатика“.

"Да има достатъчно сили, за да променя нещата, които не може да приеме, много търпение и смирение, за да приеме нещата, които не може да промени и да е достатъчно мъдър, за да различава едните от другите неща", му пожела досегашният ректор на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д.н. Иван Мирчев.

На заседанието за нов председател на Общото събрание беше избран проф. д.н. Иван Мирчев, а за зам.-председател проф. д-р Мария Кичева.

Източник: dariknews.bg