Премини към основното съдържание

Има напрежение в АБВ в Благоевград заради избора на кмет

Има напрежение в АБВ в Благоевград заради избора на кмет сн: standartnews.com

Изборът за кандидат-кмет внесе напрежение в АБВ в Благоевград преди дни, като листата за общински съвет преля чашата на търпението на местните активисти. Общинската структура на практика е пред разпад, очаква се почти всички 430 активисти да последват лидера си и неговия заместник и да подадат заявления за напускане. Причината е, че от централата в София им наложиха да подкрепят и застанат зад кандидатурата на Владимир Елезов като кандидат за кмет и водач на листата за предстоящия местен вот в Благоевград.

Той за втори път се пробва като мераклия за кмет от името на Гражданско сдружение „ЕКИП", подкрепен от АБВ, НДСВ и ОБТ. Елезов се смята за кадър, създаден от бившия градоначалник Костадин Паскалев.
Местните активисти на АБВ обаче не го припознаха като свой кандидат. Лично лидерът им Георги Първанов дойде преди дни, за да уталожи страстите и отново повтори, че партията стои зад Елезов. Но когато тези дни е започнало реденето на листите, се е стигнало до нов конфликт, тъй като местата, определени за АБВ били трето, шесто и девето. Първи оставката си хвърли общинския лидер на АБВ адвокат Спас Велков.

„Централата ни по този начин се самоубива, това е недопустимо и обидно. Аз се разочаровах още при решението да подкрепим за кмет Владимир Елезов. Но сега всички са в шок от подреждането на листата за ОбС", коментира ситуацията зам.-председателят на АБВ в Благоевград Александър Мановски, който също напусна редиците на стуктурата.

Източник: standartnews.com