Премини към основното съдържание

Графити ще се появят на стената на 2-ро ОУ "Димитър Благоев" в Благоевград

Графити ще се появят на стената на 2-ро ОУ "Димитър Благоев" в Благоевград сн: blagoevgrad.utre.bg

На 22 август кампанията „Зелени калкани” ще промени стената на 2-ро ОУ "Димитър Благоев" в Благоевград. Това съобщиха от учебното заведение. „Многоетажна” графити-рисунка ще се появи на фасадата на училището, посветена на екологичен проблем в региона.

Благоевград е петият град след София, Враца, Русе и Бургас, в който, със средствата на визуалните изкуства, екип от художници и еколози повдигат въпроси, свързани с опазването на природата и защитата на нейните обитатели. Във връзка със добре развития в района дърводобив и планинско животновъдство, поради което са и чести проблемите с едрите хищници (основно с вълци), екипът на „Зелени калкани” подготвят най-голямата рисунка в града, съпроводена от редица образователни игри и разговори за нрава на хищниците в района и последиците от изсичането на дървесните видове.

Жители и гости на Благоевград могат да посетят завършения графит и съпътстващите работилници на 22 август от 10.00 в двора на ОУ "Димитър Благоев". Целта на кампанията „Зелени калкани” е да се насочи вниманието на децата и техните родители към отговорно и хармонично съществуване между човека и природата.

Източник: blagoevgrad.utre.bg