Премини към основното съдържание

Френски и български певци ще пеят в Благоевград

Френски и български певци ще пеят в Благоевград сн: standartnews.com

Най-актуалните френски звезди ще пеят на българското издание на световния фестивал за френска музика „Ле Франкофоли", като поканата за участие са приели Патрисия Каас, Патрик Брюел, Боб Синклер, Федер, Караван Палас, Кио, Кристоф Уилем и Сопрано. Българските звезди, които ще се включат с изпълнения в събитието, са Графа, Дийп зоун, Криско и Михаела Филева. „Francofolies. Благоевград" ще се проведе от 24 до 26 септември след повече от 20-годишно прекъсване и се очаква този проект да бъде едно от големите музикални събития за тази година.

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов обяви, че входът е свободен за всички жители и гости на града. „Фестивалът „Ле Франкофоли" в Ла Рошел е един от най-старите европейски фестивали и най-популярния такъв за френска музика в света. Доверието на френските ни партньори е огромна чест за България и сме щастливи да поканим и подарим на българската публика събитие от подобен ранг", заяви градоначалникът.

Безспорната звезда е примата на френската музика Патрисия Каас Тя е добре позната на българската публика, има два концерта в страната ни. Изненада за публиката е и участието във фестивала на водещия световен френски DJ Боб Синклер. Една от най-големите звезди на френската сцена Патрик Брюел също ще бъде сред гостуващите изпълнители. Той е композитор, певец, актьор и продуцент, сред най-търсените и продавани френски артисти. Голямата изненада за почитателите на така популярния електро-суинг е участието на Караван Палас. Парижката банда пуска своя дебютен албум през 2008 г, като почти веднага той стига челни позиции в класациите на Швейцария, Белгия и Франция. Музикантите от бандата КИО са френската музикална сензация в първите години около 2000 година. По-малко познати за българската публика са младият изпълнител Кристоф Уилем и рапърът СОПРАНО.

Източник: standartnews.com