Премини към основното съдържание

Джаз песни звучат на откриването на изложба

Джаз песни звучат на откриването на изложба сн: static.bnr.bg

Популярни джаз пиеси звучаха на откриването на изложбата "Път между музика и архитектура" на архитект Георги Георгиев, като те са в изпълнение на самия автор на картините. Георги Георгиев е от Благоевград, в момента живее в Кюстендил, Зад себе си има изложби като художник и кариера като флейтист в Италия и Одеса. Арх. Георгиев е и лицензиран оценител на паметници на културата. 

Като човек с талант в няколко области - музика, изобразително изкуство, архитектура се показа Георги Георгиев в Арт салона на Радио Благоевград, където представя свои художествени произведения в изложба, а при откриването й придаде още по-голямо очарование с изпълненията си на тенор саксофон и флейта. В картините арх. Георгиев показва свои впечатления от пътешествия по света, пресъздава световно известни сгради в различни градове, има един цикъл от рисунки реплики по произведения на Микеланджело, а  една от най-силно представените теми е музиката.  "Иска ми се да имам пет живота - един отдаден на флейтата, друг - на пианото, трети - на саксофона, четвърти - на поезията и рисуването, и пети - на архитектурата", казва арх. Георги Георгиев. 

Арх.Георгиев има издаден компакдиск "Инвенции", като записите са осъществени в професионалното звукозаписно студио "ТраТраРе" на Радио Благоевград.

Изложбата му с концерт Jazz standarts в Арт салона на Радио Благоевград беше едно своеобразно антре към Международния джаз фестивала в Банско.

Източник: bnr.bg