Премини към основното съдържание

Днес ще има благотворителен концерт

Днес ще има благотворителен концерт сн: bnr.bg

С благотворителен концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград тази вечер от 18.00 часа се закрива Седмото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата, която се организира от Факултета по изкуствата на ЮЗУ в партньорство с Радио Благоевград.

В концерта ще участват Биг Бенд Благоевград със солисти - студенти в Югозападния университет, ще бъдат връчени награди за студентски научни и творчески дейности, с ревю ще се представят студентите в специалностите по мода.

Ще звучат песни на английски, френски, руски езици, разбира се и обичани български бисери.

Концертът има и благотворителна кауза - да се съберат средства за лечение на 22-годишния студент в Югозападния университет Ненад, който се бори с коварната болест рак.

Ненад е един прекрасен, талантлив човек в началото на творческия си и жизнен път. За съжаление след дълго пребиваване по лечебни заведения му поставят диагноза муцинозен карцином на дебелото черво, или накратко РАК. Ракът е агресивен и се развива бързо, той вече е загубил ценно време да ходи от кабинет на кабинет, докато му поставят точна диагноза. И така, на 22 годишна възраст, започва усилена борба за живот. Той е обаятелен, чаровен, с огромна воля и сърце, жизнен, вдъхновяващ . Студент е по актьорско майсторство в четвърти курс - има дарбата когато запее всички да затихнат и да се отнесат в песента.

Преподаватели и колеги на Ненад се обръщат към всички, които могат да помогнат да подадат ръка, за да се  наберат средства за лечението му в чужбина, за да може да продължава да живее и да се раздава, както досега. Времето е малко, а парите много - но вярата остава, че ако се обединят хората, ще има шанс за успех.

От няколко клиники уведомяват, че лечението ще струва над EUR 60 000 – средства, непосилни за Ненад.

Затова преподаватели и студенти в ЮЗУ се обръщат към всички с молба за подкрепа.

Сметка за набиране на дарения: Първа Инвестиционна Банка BIC / SWIFT: FINVBGSF НЕНАД КОСТАДИНОВ BG57FINV91501015657582 Основание за захранване / превод: ДАРЕНИЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ

Източник: bnr.bg