Премини към основното съдържание

Атанас Камбитов поздрави участниците в XII международен турнир по спортна гимнастика за юноши и девойки

Атанас Камбитов поздрави участниците в XII международен турнир по спортна гимнастика за юноши и девойки сн: dariknews.bg

Приключи XII международен турнир по спортна гимнастика за юноши и девойки. Той беше организиран от ГК „Любчо Солачки“ и Община Благоевград в памет на треньора Любчо Солачки.

Състезателите и треньорите получиха поздравителен адрес от градоначалника на Благоевград Атанас Камбитов.

„Въпреки стремежа към победа, никога не забравяйте, че е изключително важно уважението към тези с които се състезавате. Важно е отношението към съотборниците, към хората, които срещате по време на състезания, важно е да бъдете спортсмени. Уважаеми треньори,  продължавайте да подкрепяте младите надежди на българския спорт,  учете ги на дисциплина, отговорност,  съграждайте характер, който да им помага не само по време на състезание, но и в живота!”, бяха част от пожеланията на кмета Камбитов.

В турнира взеха участие над 230 гимнастици от общо пет държави - Гърция, Македония, Англия, Сърбия и България. Отлично се представиха възпитаниците на благоевградските клубове „Любчо Солачки” и „Пирин Благоевград 2011”.

Състезанието се проведе в зала "Скаптопара" в два поредни дни - съответно за по-малките и по-големите възрастове групи. Най-добрите участниците в международния турнир бяха отличени с медали и купи.

Източник: dariknews.bg